אושפלאו בוכרי אותנטי

אושפלאו בוכרי אותנטי
Rate this post

מתכון של מירי גולני

מתכון זה עבר בירושה במשפחה של מירי גולני במשך דורות. סבתה, ילידת בוכרה, לימדה אותה איך להכין אותו, והקפידה להנחיל לה את כל הסודות והטיפים הקטנים שעושים את כל ההבדל. אושפלאו בוכרי הוא תבשיל אורז עשיר וטעים, המשלב בשר, ירקות ותבלינים. המתכון קל יחסית להכנה, ותוצאותיו מרשימות.

רשימת מרכיבים:

  • 1 ק"ג בשר שפונדרה (מס' 9) חתוך לקוביות קטנות
  • 3-4 בצלים, חתוכים ומוזהבים
  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים למקלות
  • 1 ראש שום
  • גבעול סלרי, חתוך דק
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כף כורכום
  • 3 כוסות אורז בסמטי, שטופים
  • שקדים מולבנים, פרוסים
  • עיטור: בצל ירוק פרוס דק, כוסברה קצוצה, פטרוזיליה

אופן ההכנה:

  1. בישול הבשר: בסיר לחץ, מבשלים את קוביות הבשר במשך 45 דקות (או בסיר רגיל בערך שעתיים) עם עלה דפנה, 4 גרגירי פלפל אנגלי, פלפל שחור ומלח.
  2. טיגון הירקות: מחממים שמן זית וכורכום בסיר רחב. מוסיפים את הבצלים ומזהיבים. מוסיפים את מקלות הגזר, השום והסלרי ומטגנים עד להזהבה.
  3. הכנת האושפלאו: מוסיפים את האורז השטוף ומערבבים היטב. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז רך.
  4. איחוד ושיפור טעמים: מוסיפים את קוביות הבשר המבושלים והשקדים. טועמים ומשפרים טעמים לפי הצורך. מבשלים על אש נמוכה עוד 20 דקות עד ספיגת טעמים. יתכן וצריך להוסיף עוד מעט מים.
  5. הגשה: מעטרים בבצל ירוק, כוסברה קצוצה או פטרוזיליה. מגישים חם ונהנים!

טיפים:

  • השתמשו באורז בסמטי איכותי.
  • הקפידו לשטוף את האורז היטב לפני השימוש.
  • טיגנו את הירקות עד להזהבה יפה, זה נותן טעם עשיר לאושפלאו.
  • שימו לב לכמות המים: 6 כוסות הן כמות התחלתית, ייתכן שתצטרכו להוסיף עוד מים בהתאם לסוג האורז ולסיר.
  • אל תמהרו לבשל את האורז, תנו לו להתבשל על אש קטנה עד שהוא רך וסופג את כל הטעמים.

וריאציות ושיפורים:

  • ניתן להוסיף לאושפלאו גם חומוס, פירות יבשים או תבלינים נוספים לפי הטעם.
  • אפשר להשתמש בבשר בקר מסוג אחר, כמו צלעות או כתף.
  • למי שמעדיף גרסה צמחונית, ניתן להחליף את הבשר בפטריות או בטופו.