מתכננים אירוע? בין אם אתם חושבים על התקהלות קטנה או הזמנה של אנשים רבים, אתם יודעים כי התפריט הוא חלק מרכזי בחוויה הכוללת. נכון לומר שלרוב האנשים מתכוונים להגיע כדי להיפגש, לראות אנשים אחרים, להתמקד במטרה, אך כשהאוכל טוב, נוצר זיכרון שנשאר למשך שנים קדימה. כאן בדיוק נכנס הפתרון של מגשי אירוח המשלבים בין קלילות, גיוון, נוחות וכמובן, טעמים מרגשים.
אחת השאלות שבוודאי יעלו אצלכם היא כיצד אפשר להתאים את המגשים והתפריט בצורה האידאלית לאופי ולסגנון האירוע. כדי לענות על שאלה זו, נפגשנו עם חברת ארטייסט (artaste.co.il), איתה דיברנו על הגורמים המרכזיים באירוע, על ההבדל בין אירועים עסקיים ואישיים ושעזרה לנו ליצור את המדריך שיאפשר לכם לעשות את הבחירה המושלמת בכל פעם מחדש.
שיקולים בבחירת מגשי אירוח
מגשי אירוח הם פתרון מושלם לאירועים. הרעיון נשמע פשוט למדי, אתם בוחרים את התפריט המושלם מבחינתם, החברה מכינה כל מנה בקפידה תוך שימוש בחומרים טריים, המגשים מגיעים אליכם בסמוך למועד האירוע (בתיאום מראש כמובן) ובמהלך האירוע, כל שעליכם לעשות הוא להניח את המגשים, להציע לאורחים, לתת להם ליהנות מהטעמים ולבסוף לאסוף בקלות את המגשים.
לאחר שברור כי זוהי דרך הכיבוד החכמה, יש להתייחס למספר פרמטרים כדי לעשות את הבחירה הנכונה מבחינת התפריט וסוג המנות. באירוע עסקי הציפייה היא למגשים אלגנטיים, מראה נקי, מדויק ופורמלי. כל מנת פינגר פוד יכולה להיות נהדרת כיוון שהיא תאפשר למשתתפים לאכול תוך כדי תנועה, לתקשר עם האנשים מסביב ולא לחשוש מלכלוך.
במפגשים משפחתיים וחברתיים, שפחות מחייבים, אפשר לבחור במנות פחות פורמליות, ולהוסיף גם מגשי ירקות, סלטים בקערות גדולות וטעמים ביתיים. כל אלה יכולים לשדר חמימות, אינטימיות וליצור חיבור אישי כאשר האכילה יכולה להיות בתנועה אך חלק מהמנות יידרשו יותר כלים.
מיקום האירוע יכול להיות חשוב גם כן כאשר באירועים במקומות פתוחים יש לבחור מנות שנשמרות היטב גם מחוץ לקירור. בתוך כך אפשר לבחור מאפים שלא מתקלקלים וירקות חתוכים. באירועים במקומות סגורים כמעט ואין מגבלה כיוון שאין בעיית טמפרטורה ואפשר לשמור את המגשים במקרר עד לרגע ההגשה. כמובן, גם השעה של האירוע יכולה להשפיע על בחירת המנות כשבצוהריים יתאימו מנות ״כבדות״ יותר אך בבוקר ובערב הציפייה תהיה למנות קטנות וצנועות.
יצירת תפריט מגוון לכל אירוע
בחירה נכונה של התפריט תתרום להצלחת האירוע ואיזון הוא מילת המפתח. כדי להבטיח את השילוב המושלם צירפנו את הטיפים הבאים:
- מספר האורחים
ככל שתדעו טוב יותר מה מספר האורחים שלכם, כך יהיה לכם קל יותר לבחור את המנות המתאימות. כדי לעשות חישוב מהיר, ההמלצה היא לחשב כמות של 6-4 פריטים לכל אורח.
- מגוון מאוזן
עליכם לוודא כי אתם מבטיחים מגוון של מנות מצד אחד אך לא מעמיסים על האורחים יתר על המידה. כדאי לבחור 5-3 מנות עיקריות כך שלאורחים יהיו מספר אפשרויות וכך גם 3-2 קינוחים או מנות מתוקות.
- שילוב מנות
נסו לשלב בין מנות שונות, בין מאפים לירקות, גבינות, סלטים וזאת בהתאם לאופי האירוע שלכם והמיקום. כמובן, אל תוותרו על קינוחים שיוציאו את האורחים שלכם עם הרגשה מתוקה.
- מנות קטנות ונוחות
ברגע שאתם בוחרים במנות קטנות שנוחות לאכילה, אתם מאפשרים לאורחים שלכם לאכול בצורה נינוחה ולהתנסות במספר מנות שכל אחת מביאה עולם שלם של טעמים מרגשים.
- שלל טעמים ומרקמים
שילוב נכון של טעמים ומרקמים יוסיף לחוויה הקולינרית של האורחים. שילוב בין מאפים, גבינות, ירקות, עוגיות (מלוחות ומתוקות) וממרחים, ישמח מאד את האורחים וכמובן, תמיד תוכלו להתייעץ עם החברה בנוגע ליצירת תפריט מגוון.
- התחשבות במגבלות
יש להתחשב לא רק בטעם של האורחים אלא גם בצרכים והעדפות אישיות. יתכן מאד שיהיו לכם אורחים שרגישים לגלוטן ולכן כדאי לשלב מנות מתאימות. כמו כן יש לשלב מספר מגשים טבעוניים עם אפשרויות מרגשות (ולא רק ירקות).
- פרזנטציה מרשימה
המראה של המגשים יכול להרים את מצב הרוח מיד. אנחנו אוכלים קודם כל עם העיניים וכשהכיבוד נראה מרשים, כל שנותר הוא להשלים את החוויה עם טעם בלתי נשכח. הקפידו על בחירת מגשים שיכולים להחמיא לעיצוב הכללי של האירוע.