Rate this post
פינוק מתוק ומרענן
הבסבוסה, עוגה אהובה ומוכרת מהמטבח הערבי, ידועה במרקמה הרך והאוורירי, בטעמה המתוק והעשיר ובניחוח המדהים של מי ורדים. המתכון הזה עבר מדור לדור במשפחתה של לאה מאיר, ומשלב את כל הטעמים והארומות שהיא כל כך אוהבת.
מצרכים:
לסירופ:
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 1 כוס מים (240 מ”ל)
- 1 כפית תמצית וניל
- מיץ לימון טרי מלימון בינוני
- 1/2 כפית תמצית שקדים
לעוגה:
- 100 גרם חמאה מומסת, לא חמה, פושרת
- 1/4 כוס שמן קנולה / סויה / חמניות
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 גביע שמנת חמוצה 15% (200 גרם)
- 2 ביצים
- 1/2 כפית תמצית שקדים
- 1/4 כפית מלח
- 1 וחצי כוסות סולת (300 גרם)
- 1 כוס קמח תופח (140 גרם)
- 1/2 כפית אבקת אפייה (3 גרם)
- 1/2 כוס שקדים טחונים (50 גרם)
לעיטור:
- שקדים שלמים
אופן ההכנה:
הכנת הסירופ:
- בסיר קטן, מערבבים את כל מרכיבי הסירופ.
- מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים כ-7-9 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
- מסירים מהאש ומצננים מעט.
הכנת העוגה:
- מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.
- משמנים היטב תבנית עגולה בקוטר 28 או מלבנית גדולה 32×25.
- בקערה גדולה, מערבבים היטב את החמאה, שמן, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, שמנת חמוצה, ביצים, תמצית שקדים ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הסולת, קמח תופח, אבקת אפייה ושקדים טחונים.
- מאחדים בין 2 הקערות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ללא גושים.
- יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ומיישרים.
- מסדרים מעל הבסבוסה את השקדים השלמים ולוחצים מעט פנימה.
- אופים כ-35 דקות, עד שהבסבוסה יציבה וזהובה.
הרכבת העוגה:
- יוצקים את הסירופ החם על הבסבוסה החמה.
- מניחים להתקרר לפחות שעה עד לטמפרטורת החדר.
- פורסים למנות ומגישים.
טיפים:
- ניתן להשתמש במי ורדים במקום תמצית שקדים.
- ניתן להוסיף לבסבוסה 1/2 כוס צימוקים או פירות יבשים אחרים.
- ניתן להחליף את השקדים הטחונים בקוקוס טחון.
- ניתן להגיש את הבסבוסה עם קצפת או גלידה.
לסיכום:
הבסבוסה היא עוגה טעימה וקלה להכנה שמתאימה לכולם. ניתן להכין אותה במגוון טעמים וגרסאות.