Rate this post
היי חברים!
אתם מוכנים למרק עוף שיחמם לכם את הלב והנשמה? אני כל כך מתרגשת לחלוק אתכם את המתכון הזה – זה המרק שמלווה אותי בכל רגע שצריך חיבוק חם מהמטבח. וואלה, אני כבר מתחילה לקנא בכם שאתם עומדים להכין אותו עכשיו!
מצרכים (6-8 מנות):
לציר הבסיסי:
- 1 עוף שלם (כ-1.5 ק"ג), מחולק לחלקים
- 2 גזרים גדולים, חתוכים גס
- 2 בצלים, חצויים (אפשר עם הקליפה – נותנת צבע עמוק!)
- 2 גבעולי סלרי עם העלים
- 1 שורש פטרוזיליה (אם מצאתם)
- 1 לפת קטנה, חתוכה לרבעים (הסוד הכמוס שלי!)
- 5-6 שיני שום, קלופות ומעוכות קלות
- צרור עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר)
- 2 עלי דפנה
- 8-10 גרגירי פלפל שחור
- 1 כף מלח גס (לתיקון תיבול בהמשך)
- 3 ליטר מים קרים
להשלמת המרק:
- 2 גזרים, חתוכים לעיגולים דקים
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים דק
- 1 כוס אטריות דקות / אטריות ביצים / שערות מלאך (לבחירתכם)
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
שלב ראשון – הכנת הציר המושלם:
- שלב סודי: שטפו את העוף היטב במים קרים, ואז השרו אותו במים קרים עם 1 כף מלח למשך 10 דקות. שטפו שוב. (זה מוציא את הטעמים הלא רצויים!)
- הניחו את חלקי העוף בסיר גדול, כסו במים קרים. למה מים קרים? כי אנחנו רוצים שהציר יתחיל להתבשל לאט ולהוציא את כל הטעמים בהדרגה.
- הביאו לרתיחה על אש גבוהה. טיפ חשוב: ברגע שמתחיל לרתוח, הורידו את הקצף שנוצר למעלה בעזרת כף גדולה. זה ישאיר לכם ציר צלול ונקי. מכירים את המרק הזה שסבתא עושה שצלול כמו מים מינרליים? ככה מגיעים לזה!
- הנמיכו את האש, הוסיפו את הירקות, עשבי התיבול והתבלינים.
- בשלו על אש נמוכה-בינונית למשך כשעתיים כשהסיר מכוסה למחצה. גילוי לב – אם יש לכם זמן, תנו לו 3 שעות והטעם ישתבח עוד יותר. אתם רואים שהנוזל מתאדה קצת? זה בסדר גמור! ככה הטעם מתרכז.
- סננו את הציר לסיר נקי. הוציאו את העוף והניחו בצד לצינון (תוכלו לקרוע לחתיכות קטנות ולהחזיר למרק בהמשך).
שלב שני – הרכבת המרק הסופי:
- החזירו את הציר המסונן לאש בינונית, הוסיפו את הגזר והסלרי החתוכים.
- בשלו כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים אך עדיין פריכים (מי אוהב ירקות רכים מדי במרק? לא אני!).
- קרעו חלק מבשר העוף לחתיכות קטנות והחזירו למרק.
- הוסיפו את האטריות ובשלו לפי הוראות היצרן (בדרך כלל 5-8 דקות).
- תקנו תיבול עם מלח ופלפל לפי הטעם.
- לפני ההגשה, פזרו מעל פטרוזיליה קצוצה.
טיפים שיהפכו את המרק שלכם לאגדה:
- אתם יודעים מה הופך ציר עוף טוב לציר עוף מושלם? סבלנות. אל תמהרו את התהליך.
- טעמתם והמרק עדיין חסר עומק? הוסיפו 1 כף רסק עגבניות בשלב הירקות. זה מוסיף עומק טעמים שלא תאמינו!
- מי מכם מתמודד עם שפעת או התקררות? הוסיפו 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי פרוס וקצת לימון סחוט בהגשה – תרופה מושלמת!
- אל תפחדו למתוח את גבולות התיבול. קצת כמון, קצת כורכום, אפילו קצת פפריקה מעושנת – כל אחד מהם יכול לקחת את המרק למקום אחר לגמרי.
חברים, אתם אמורים להריח עכשיו את הניחוח המופלא של המרק מתפשט בכל הבית! האם גם אצלכם כל מי שנכנס הביתה שואל "מה מריח כל כך טוב?"
למה אני אוהבת כל כך את המרק הזה? כי הוא פשוט אבל עשיר בטעמים, הוא מזין, הוא מנחם, והכי חשוב – הוא מחבר אנשים סביב השולחן. אין דבר שאני אוהבת יותר מלראות את האנשים שאני אוהבת נהנים מהאוכל שהכנתי.
אז איך יצא? ספרו לי בתגובות! אני ממש סקרנית לשמוע אילו טוויסטים הוספתם משלכם.
בתיאבון ובאהבה גדולה ממני אליכם! ♥