זה המתכון שיגרום לכם להכין שניצל פריך מושלם

שניצל פריך וקריספי
Rate this post

שניצל קריספי מושלם: המתכון שיגרום לכם להתאהב מחדש

כולנו אוהבים שניצל! זהו מאכל אהוב ומוכר בכל בית ישראלי, קלאסיקה אמיתית שתמיד מצליחה לרגש. אבל מה הופך שניצל לטעים באמת? התשובה היא כמובן – פריכות! במאמר זה נגלה לכם את הסודות להכנת שניצל קריספי מושלם, זהוב ופריך מבחוץ, עסיסי ורך מבפנים.

קצת על שניצל:

השניצל הוא למעשה נתח בשר דק, מצופה בפירורי לחם ומטוגן. מקורו של המאכל באוסטריה, שם הוא נקרא "Wiener Schnitzel" (שניצל וינאי) והוא עשוי מבשר עגל. עם השנים, המאכל התפשט ברחבי העולם ועבר התאמות שונות, ובישראל הוא מזוהה בעיקר עם בשר עוף, ובפרט חזה עוף.

השניצל תפס מקום של כבוד במטבח הישראלי, והוא מוגש כמעט בכל בית, מסעדה ודוכן אוכל. הוא נחשב למאכל נוח ומהיר להכנה, ומתאים לכל ארוחה – ארוחת צהריים משפחתית, ארוחת ערב קלה או אפילו כנשנוש טעים.

סודות הפריכות:

הפריכות של השניצל היא תוצאה של מספר גורמים:

  • הבלילה: בלילה טובה היא הבסיס לשניצל קריספי. היא צריכה להיות סמיכה מספיק כדי להיצמד לבשר, אך לא סמיכה מדי כדי לא ליצור ציפוי עבה מדי.
  • פירורי הלחם: פירורי לחם איכותיים הם המפתח לפריכות מושלמת. מומלץ להשתמש בפירורי לחם טריים ומוזהבים, ואפשר גם לשלב פירורי פנקו יפניים (Panko) לקבלת פריכות נוספת.
  • שמן הטיגון: שמן הטיגון צריך להיות חם מספיק כדי שהשניצל יטוגן במהירות ויתקבל פריך. מומלץ להשתמש בשמן קנולה או חמניות.
  • טכניקת הטיגון: חשוב לא לטגן יותר מדי שניצלים בו זמנית, כדי לא לקרר את השמן. מומלץ לטגן את השניצלים בשכבה אחת, ולהפוך אותם פעם אחת בלבד. לפריכות מירבית,יש לטגן חצי טיגון להוציא למסננת עם נייר סופג,לתת להתקרר מעט ואז לטגן שוב עד להזהבה מושלמת, הטיגון הכפול עוזר עם הפריכות.
  • חזה עוף: החזה עוף צריך להיות כמה שיותר טרי,ככל שיותר טרי,כך יהיה יותר עסיסי.

ערכים תזונתיים:

מרכיב קלוריות חלבונים פחמימות שומנים
חזה עוף (100 גרם) 165 31 גרם 0 גרם 3.6 גרם
ביצה (1 יחידה) 78 6.3 גרם 0.6 גרם 5.3 גרם
קמח (כף) 35 1 גרם 7 גרם 0.2 גרם
פירורי לחם (כף) 40 1 גרם 8 גרם 1 גרם
שמן קנולה (כף) 120 0 גרם 0 גרם 14 גרם
חרדל (כפית) 5 0.2 גרם 0.7 גרם 0.3 גרם
שומשום (כף) 52 2 גרם 2 גרם 4.5 גרם
כמון (כפית) 8 0.4 גרם 1.3 גרם 0.2 גרם
פלפל שחור (כפית) 6 0.3 גרם 1.3 גרם 0.1 גרם

טיפים לשיפור:

  • השריה: השריית השניצלים בבלילה למשך מספר שעות, ואפילו לילה שלם, תעניק להם טעם עשיר יותר ומרקם רך ועסיסי.
  • פנקו: שילוב פירורי פנקו יפניים (Panko) עם פירורי הלחם הרגילים יעניק לשניצל פריכות נוספת.
  • גזר: הוספת חתיכת גזר לשמן הטיגון תעזור לשמור על השמן נקי ותמנע ממנו להישרף.
  • נייר אפייה: מיד בתום הטיגון, העמידו את השניצלים במסננת מרופדת בנייר אפייה, כדי לספוג את עודפי השמן ולשמור על פריכותם.

הצעות הגשה:

  • שניצל הוא תוספת נהדרת לכל ארוחה. הוא משתלב מצוין עם פירה, אורז, סלט ירקות, צ'יפס ועוד.
  • אפשר להגיש את השניצל בתוך לחמנייה עם תוספות אהובות, כמו חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, מיונז וקטשופ.
  • שניצל קר הוא גם אופציה נהדרת לארוחת צהריים קלה או לנשנוש.

מתכון:

מצרכים:

  • חזה עוף פרוס לשניצלים
  • 1 ביצה
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כפית חרדל רגיל
  • 2 כפות קמח מנופה
  • פירורי לחם מוזהבים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שומשום
  • שמן קנולה לטיגון

כך תטגנו שניצל בצורה מושלמת

מתכונים נוספים:

שניצל קריספי מתכון הורס
תפוחי אדמה בתנור עם רוטב מושלם
המתכון הכי טוב לקציצות עוף עסיסיות

אופן הכנה:

  1. בקערה, ערבבו את הביצה עם החרדל דיז'ון והחרדל הרגיל.
  2. טבלו כל שניצל בבלילת הביצים, לאחר מכן בקמח ולבסוף בפירורי הלחם המתובלים בכמון, פלפל שחור ושומשום.
  3. מומלץ על השריית השניצלים בבלילה למשך מספר שעות, ואפילו לילה שלם, תעניק להם טעם עשיר יותר ומרקם רך ועסיסי, יש לשמור במקרר בקופסא אטומה.
  4. חממו שמן קנולה במחבת, ביחד עם גזר, שימנע שריפה מהירה של השמן (טמפרטורת השמן צריכה להיות 180 מעלות, טיגון בציפסר ששומר על חום קבוע של 180 מעלות יגרום לפריכות מטורפת)
  5. טגנו את השניצלים בשמן החם עד להזהבה משני הצדדים.
  6. מיד בתום הטיגון, העמידו את השניצלים במסננת מרופדת בנייר אפייה, כדי לספוג את עודפי השמן.

מתכון של: מדי רואקי

זמן הכנה: 20 דקות

דרגת קושי: קל