1.5/5 - (2 votes)
מתכון לחלה רכה ומתוקה
זהו מתכון לחלה לשבת שעבר בירושה מדור לדור. המתכון קל להכנה ומניב חלה רכה, אוורירית ומתוקה במידה. מושלמת לטבילה בדבש או ליד כל תבשיל חם.
מקור המתכון: מלי מאירוב
מצרכים:
- 1 קילוגרם קמח לבן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 2 כוסות מים
- 1.5 כפיות מלח
הוראות הכנה:
- בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים וסוכר.
- מוסיפים ביצים, שמן ומים בהדרגה תוך כדי לישה.
- לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
- משמנים קערה נקייה ומניחים את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-3-4 חלקים שווים.
- מכל חלק מעצבים צמה או לחמניות.
- מניחים את החלות בתבנית משומנת ומתפיחים עוד 30 דקות.
- מברישים את החלות בביצה טרופה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30-40 דקות, עד להזהבה.
טיפים:
- ניתן להוסיף לבצק 1/2 כוס צימוקים או אגוזים קצוצים.
- ניתן להבריש את החלות לפני האפייה בסירופ סוכר לקבלת מראה מבריק.
גיוונים:
- ניתן להכין חלה בצורת כתר או עיגול.
- ניתן להוסיף לבצק תבלינים כמו קינמון או הל.
- ניתן להחליף את המים במיץ תפוזים.
הצעות הגשה:
מגישים את החלה חמה לצד סלטים, מטבלים ותבשילים.
הערות:
- חשוב להשתמש במים פושרים (לא חמים) כדי לא לפגוע בשמרים.
- חשוב ללוש את הבצק היטב כדי לקבל חלה אחידה ורכה.
- ניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה או ללוש את הבצק בידיים.
בתיאבון!