טארט טאטן מושלם

טארט טאטן מושלם
Rate this post

מתכון קלאסי לטארט תפוחים צרפתי

טארט טאטן הוא קינוח צרפתי אהוב, המשלב בצק פריך עם תפוחים מקורמלים. המתכון הזה פשוט להכנה ומניב תוצאה מרשימה.

מצרכים:

לבצק:

  • 300 גרם חמאה
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף סוכר וניל
  • מעט חלב
  • 2 ביצים
  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף אבקת אפיה
  • מעט מלח

למילוי:

  • 10 תפוחים מזן גרנד סמית (תפוח ירוק) קלופים וחצויים ללא ליבה
  • 200 גרם חמאה
  • 1.5 כוסות סוכר
  • תבנית פאי בגודל 26

אופן הכנה:

  1. הכנת הבצק: במעבד מזון, ערבבו את החמאה והסוכר עד לקבלת משחה חלקה. הוסיפו את שאר חומרי הבצק וערבלו עד לקבלת בצק אחיד. עטפו בניילון נצמד והניחו במקרר לחצי שעה עד שעה.
  2. הכנת המלית: במחבת כבדה, המיסו את הסוכר והחמאה תוך בחישה מתמדת, עד שהסוכר מתחיל להסמיך ומקבל גוון זהבהב חום (ייתכן שהסוכר והחמאה יפרדו זה מזה).
  3. הוסיפו את חצאי התפוחים לקרמל ובשלו מכל צד דקות אחדות, עד שהתפוחים מתרככים ומזהיבים.
  4. שמנו תבנית פאי בגודל 26.
  5. סדרו את התפוחים במעגלים צפופים בתבנית, כשהחלק העגול של התפוח פונה כלפי מטה.
  6. רדדו את הבצק לעיגול בקוטר 28, גלגלו אותו על המערוך והניחו מעל התפוחים.
  7. חתכו את שאריות הבצק ונקבו אותו בעזרת מזלג.
  8. אפו 20-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  9. לאחר האפייה, המתינו כ-15 דקות והפכו את הטארט על צלחת הגשה.
  10. הגישו לצד רוטב וניל, קרם פרש, קצפת או אבקת סוכר.

טיפים:

  • חשוב להשתמש בתפוחי עץ גרנד סמית למילוי, מכיוון שהם עסיסיים ומתקרמלים היטב.
  • ניתן להוסיף לתפוחים אגוזים, שקדים, עלי נענע או מרווה, מעט קפה או קקאו.
  • ניתן להחליף את התפוחים באגסים, בננות או פירות יער.