Rate this post
מתכון קלאסי לטארט תפוחים צרפתי
טארט טאטן הוא קינוח צרפתי אהוב, המשלב בצק פריך עם תפוחים מקורמלים. המתכון הזה פשוט להכנה ומניב תוצאה מרשימה.
מצרכים:
לבצק:
- 300 גרם חמאה
- 4 כפות סוכר
- 1 כף סוכר וניל
- מעט חלב
- 2 ביצים
- 4 כוסות קמח
- 1 כף אבקת אפיה
- מעט מלח
למילוי:
- 10 תפוחים מזן גרנד סמית (תפוח ירוק) קלופים וחצויים ללא ליבה
- 200 גרם חמאה
- 1.5 כוסות סוכר
- תבנית פאי בגודל 26
אופן הכנה:
- הכנת הבצק: במעבד מזון, ערבבו את החמאה והסוכר עד לקבלת משחה חלקה. הוסיפו את שאר חומרי הבצק וערבלו עד לקבלת בצק אחיד. עטפו בניילון נצמד והניחו במקרר לחצי שעה עד שעה.
- הכנת המלית: במחבת כבדה, המיסו את הסוכר והחמאה תוך בחישה מתמדת, עד שהסוכר מתחיל להסמיך ומקבל גוון זהבהב חום (ייתכן שהסוכר והחמאה יפרדו זה מזה).
- הוסיפו את חצאי התפוחים לקרמל ובשלו מכל צד דקות אחדות, עד שהתפוחים מתרככים ומזהיבים.
- שמנו תבנית פאי בגודל 26.
- סדרו את התפוחים במעגלים צפופים בתבנית, כשהחלק העגול של התפוח פונה כלפי מטה.
- רדדו את הבצק לעיגול בקוטר 28, גלגלו אותו על המערוך והניחו מעל התפוחים.
- חתכו את שאריות הבצק ונקבו אותו בעזרת מזלג.
- אפו 20-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- לאחר האפייה, המתינו כ-15 דקות והפכו את הטארט על צלחת הגשה.
- הגישו לצד רוטב וניל, קרם פרש, קצפת או אבקת סוכר.
טיפים:
- חשוב להשתמש בתפוחי עץ גרנד סמית למילוי, מכיוון שהם עסיסיים ומתקרמלים היטב.
- ניתן להוסיף לתפוחים אגוזים, שקדים, עלי נענע או מרווה, מעט קפה או קקאו.
- ניתן להחליף את התפוחים באגסים, בננות או פירות יער.