כעכים עיראקיים חגיגיים: מתכון משפחתי סודי

כעכים עיראקיים חגיגיים: מתכון משפחתי סודי
Rate this post

כעכים עיראקיים חגיגיים: מתכון משפחתי סודי

טעם של בית: כעכים עיראקיים ריחניים וטעימים

מתכון מסורתי לכעכים עיראקיים, שכיף להכין ולאכול לצד כוס תה חם או קפה של בוקר.

מאת: תהילה גיל וצוות המטבח הקסום

המתכון הזה הוא מסע קולינרי לעיראק, עם טעמים וניחוחות שמחממים את הלב. הכעכים רכים מבפנים ופריכים מבחוץ, והשילוב של החוויאג' עם המתיקות העדינה יוצר חוויה בלתי נשכחת. נסו בעצמכם ותגלו כמה קל וטעים להכין כעכים עיראקיים אותנטיים בבית!

מצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כוס סוכר (אפשר פחות)
  • ¼1 כוסות שמן
  • 2 ביצים (L)
  • 3 כפות חוויאג' לאפייה (להשיג בחנויות מתמחות לאפייה)
  • ½ כפית מלח
  • ¾1 כוסות מים (פושרים)
  • 2 כפות שמרים יבשים

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השמרים בחלק מהמים ומערבבים היטב.
  2. בתוך קערה יוצרים גומה, ולשים את כל החומרים יחד. לשים היטב עד לקבלת בצק הומוגני ולא דביק, ומוסיפים מים לפי הצורך.
  3. מכסים ומתפיחים כשעה.
  4. לאחר התפחה, מכינים כדורים ויוצרים צורה של כעך.
  5. מניחים בתבנית אפייה ומתפיחים שוב כרבע שעה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה, בערך כרבע שעה.

טיפ

  • למראה מבריק, ניתן למרוח את הכעכים בביצה טרופה לפני האפייה.