מוקפץ עוף אסיאתי עם אטריות נודלס

מוקפץ עוף אסיאתי עם אטריות נודלס
Rate this post

מתכון מהיר וקל להכנת מוקפץ עוף עם ירקות צבעוניים ואטריות נודלס, ברוטב טריאקי מתקתק וחריף קלות.

מאת: אריאלה גולדמן

הכינו לעצמכם ארוחה אסיאתית עשירה בטעמים ובצבעים, עם מוקפץ עוף וירקות פריכים, המוגש לצד אטריות נודלס רכות. השילוב המושלם של מתיקות, חריפות וטעמי אוממי עמוקים, יהפוך את הארוחה הזו לחגיגה בפה.

מצרכים

  • 1 ק"ג סטייק פרגיות טרי/חזה עוף
  • 1 חבילת אטריות נודלס רחבות (400 גרם)
  • 1 פלפל אדום (חתוך לרצועות)
  • 1 פלפל ירוק כהה (חתוך לרצועות)
  • 1 פלפל כתום/צהוב (חתוך לרצועות)
  • 2 גזרים (חתוכים למקלות דקים)
  • 1 פלפל צ'ילי אדום טרי (פרוס דק)
  • 1 פלפל ירוק חריף טרי – לא חובה (פרוס דק)
  • שמן שומשום
  • שומשום
  • דבש
  • פפריקה חריפה/מתוקה
  • כורכום
  • מלח (פלפל שחור גרוס)
  • רוטב טריאקי

אופן ההכנה

  1. חותכים את הפרגיות לרצועות (אפשר גם להשתמש בחזה עוף).
  2. מחממים מחבת ווק על להבה בינונית.
  3. מוסיפים 3 כפות שמן שומשום (או שמן אחר).
  4. מוסיפים את רצועות הפרגית ומטגנים כ-10 דקות.
  5. מוסיפים 2 כפות דבש וממתינים עד שמיצי הבשר מצטמצמים.
  6. מוסיפים כף פפריקה ומטגנים עד שהבשר מקבל צבע שזוף.
  7. מוציאים את הבשר לצלחת ומניחים בצד.
  8. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן, רבע כפית כורכום וכף דבש.
  9. מוסיפים את הירקות ומקפיצים עד להזהבה.
  10. מתבלים במלח ופלפל.
  11. מחזירים את הפרגיות למחבת ומוסיפים רבע כוס רוטב טריאקי.
  12. מקפיצים יחד לאיחוד הטעמים.
  13. מבשלים את אטריות הנודלס לפי הוראות היצרן.
  14. מסננים את האטריות, מוסיפים כף שמן שומשום ומערבבים.
  15. מוסיפים את האטריות למחבת עם העוף והירקות, ומקפיצים קלות לאיחוד.
  16. מפזרים שומשום מעל ומגישים.

טיפים וגיוונים

  • ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו בצל, פטריות או נבטים.
  • לגרסה חריפה יותר, ניתן להוסיף יותר פלפל צ'ילי או רוטב צ'ילי חריף.
  • ניתן להחליף את אטריות הנודלס באטריות אורז או קוסקוס.

בתיאבון!