מקרוד טוניסאי מסורתי בטעמים עשירים

מקרוד טוניסאי מסורתי בטעמים עשירים
Rate this post

עוגיות מקרוד מתוקות וזהובות עם ניחוחות צפון אפריקאים

מתכון עוגיות מקרוד טוניסאי אותנטי, עם מילוי תמרים פיקנטי וסירופ סוכר ריחני, שמביא את טעמי המטבח הצפון אפריקאי היישר למטבח שלכם. כל ביס הוא שילוב מושלם של מתיקות, חמיצות ופיקנטיות.

מאת: ג'קלין פדלון

עוגיות מקרוד טוניסאיות אלו, הן מעין מאפה מטוגן, המגיע אלינו מצפון אפריקה וספציפית מהמטבח הטוניסאי. העוגיות מכילות סולת וקמח, אשר יוצרים ביחד מרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים. המילוי של העוגיות עשוי מתמרים, עם קינמון ואגוז מוסקט, המעניקים למקרוד טעם ייחודי ומתוק. לאחר הטיגון, העוגיות מצופות בסירופ סוכר עשיר, המוסיף להן שכבת מתיקות וברק.

מצרכים

לבצק:

  • 2 ורבע כוסות סולת
  • 1 ורבע כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • חצי כוס שמן חם
  • 1 כוס מיץ תפוזים

למילוי:

  • חבילת תמרים בוואקום
  • 2 כפות ממרח תמרים
  • 1 כף שמן
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • רבע כפית קינמון

לסירופ סוכר:

  • 3 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • חצי לימון
  • 2 עד 3 טיפות מי ורדים

אופן ההכנה

  1. מערבבים את השמן, מיץ התפוזים, אבקת האפייה וסוכר הווניל.
  2. מוסיפים בהדרגה את הסולת והקמח עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח חצי שעה.
  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים בין שני ניירות אפייה.
  5. חותכים את הבצק למלבן.
  6. מערבבים את מרכיבי המילוי ויוצרים רולדה.
  7. מניחים את הרולדה במרכז הבצק, משטחים ומגלגלים.
  8. פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
  9. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
  10. מעבירים מיד לסירופ הסוכר.

אופן הכנת סירופ סוכר

  1. מבשלים את מרכיבי הסירופ עד להסמכה קלה.
  2. טובלים את העוגיות בסירופ.