Rate this post
מרק בטטה וכרישה – מנה קלאסית לחורף
מרק בטטה וכרישה הוא מנה קלאסית לחורף, שמחממת את הלב ומעוררת את החיך. המרק בעל צבע כתום עז וטעם עשיר וממלא, הודות לבטטות והכרישה.
טיפים:
- לקבלת מרק סמיך יותר, ניתן להוסיף עוד קצת ציר עוף או ירקות.
- ניתן להוסיף למרק גם ירקות נוספים, כמו גזר, שום או פטרוזיליה.
- ניתן להוסיף למרק גם תבלינים נוספים, כמו כמון, קינמון או כורכום.
וריאציות ושיפורים:
- מרק בטטה וכרישה טבעוני: ניתן להחליף את ציר העוף בציר ירקות או במים.
- מרק בטטה וכרישה ארומטי: ניתן להוסיף למרק עלי מרווה, טימין או אורגנו.
- מרק בטטה וכרישה חריף: ניתן להוסיף למרק פלפל חריף קצוץ.
הצעות הגשה:
- מגישים את המרק חם עם פרוסות לחם או קרואסון.
- ניתן להוסיף למרק גם גבינה מגוררת, כמו פרמזן או צ'דר.
- ניתן להגיש את המרק עם כף שמנת מתוקה.
מצרכים:
- 4 בטטות בינוניות לא קלופות
- 2 כרישות פרוסות (רק החלק הלבן, את העלים הירוקים הפנימיים יש לשמור לקישוט)
- 4 כוסות מרק צח (אפשר מאבקת מרק)
- מעט שמן זית לטיגון
- מלח ופלפל לתיבול
- מעט שמן כוסברה לקישוט (מתכון בהמשך)
אופן הכנה:
- אופים את הבטטות בתנור כשהן מכוסות בנייר כסף במשך שעה עד שיתרככו.
- מצננים את הבטטות, קולפים ומועכים היטב, רצוי במעבד מזון.
- בסיר גדול מטגנים את פרוסות הכרישה במעט שמן עד שיזהיבו אך לא ישחימו.
- מעבירים כמחצית הכרישה למעבד מזון ומעבדים יחד עם מחית הבטטה.
- מחזירים את מחית הבטטות והכרישה לסיר, ובוחשים היטב, מוסיפים את המרק, בוחשים שוב, מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה.
- מתקנים את התיבול במידת הצורך.
להגשה:
- חותכים את העלים הירוקים של הכרישה לרצועות ארוכות ודקות ומניחים בקערה עם מי קרח למשך דקות אחדות. הרצועות מסתלסלות ונראות כסרטי מתנה.
- מוזגים מן המרק הבחוש היטב לספל, מקשטים ברצועה מסולסלת אחת או יותר ומזליפים מעט שמן כוסברה מסביב.
שמן כוסברה:
מצרכים:
- צרור קטן של עלי כוסברה טרייה
- 1 כוס שמן זית
- קורט מלח גס
אופן הכנה:
- מניחים את העלים, השמן והמלח הגס במעבד מזון ומעבדים עד אשר העלים נקצצים היטב.
- שומרים במקרר בצנצנת אטומה ומנערים לפני השימוש.