מרק בטטה וכרישה קטיפתי

מרק בטטה וכרישה קטיפתי
Rate this post

מרק בטטה וכרישה – מנה קלאסית לחורף

מרק בטטה וכרישה הוא מנה קלאסית לחורף, שמחממת את הלב ומעוררת את החיך. המרק בעל צבע כתום עז וטעם עשיר וממלא, הודות לבטטות והכרישה.

טיפים:

  • לקבלת מרק סמיך יותר, ניתן להוסיף עוד קצת ציר עוף או ירקות.
  • ניתן להוסיף למרק גם ירקות נוספים, כמו גזר, שום או פטרוזיליה.
  • ניתן להוסיף למרק גם תבלינים נוספים, כמו כמון, קינמון או כורכום.

וריאציות ושיפורים:

  • מרק בטטה וכרישה טבעוני: ניתן להחליף את ציר העוף בציר ירקות או במים.
  • מרק בטטה וכרישה ארומטי: ניתן להוסיף למרק עלי מרווה, טימין או אורגנו.
  • מרק בטטה וכרישה חריף: ניתן להוסיף למרק פלפל חריף קצוץ.

הצעות הגשה:

  • מגישים את המרק חם עם פרוסות לחם או קרואסון.
  • ניתן להוסיף למרק גם גבינה מגוררת, כמו פרמזן או צ'דר.
  • ניתן להגיש את המרק עם כף שמנת מתוקה.

מצרכים:

  • 4 בטטות בינוניות לא קלופות
  • 2 כרישות פרוסות (רק החלק הלבן, את העלים הירוקים הפנימיים יש לשמור לקישוט)
  • 4 כוסות מרק צח (אפשר מאבקת מרק)
  • מעט שמן זית לטיגון
  • מלח ופלפל לתיבול
  • מעט שמן כוסברה לקישוט (מתכון בהמשך)

אופן הכנה:

  1. אופים את הבטטות בתנור כשהן מכוסות בנייר כסף במשך שעה עד שיתרככו.
  2. מצננים את הבטטות, קולפים ומועכים היטב, רצוי במעבד מזון.
  3. בסיר גדול מטגנים את פרוסות הכרישה במעט שמן עד שיזהיבו אך לא ישחימו.
  4. מעבירים כמחצית הכרישה למעבד מזון ומעבדים יחד עם מחית הבטטה.
  5. מחזירים את מחית הבטטות והכרישה לסיר, ובוחשים היטב, מוסיפים את המרק, בוחשים שוב, מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה.
  6. מתקנים את התיבול במידת הצורך.

להגשה:

  1. חותכים את העלים הירוקים של הכרישה לרצועות ארוכות ודקות ומניחים בקערה עם מי קרח למשך דקות אחדות. הרצועות מסתלסלות ונראות כסרטי מתנה.
  2. מוזגים מן המרק הבחוש היטב לספל, מקשטים ברצועה מסולסלת אחת או יותר ומזליפים מעט שמן כוסברה מסביב.

שמן כוסברה:

מצרכים:

  • צרור קטן של עלי כוסברה טרייה
  • 1 כוס שמן זית
  • קורט מלח גס

אופן הכנה:

  1. מניחים את העלים, השמן והמלח הגס במעבד מזון ומעבדים עד אשר העלים נקצצים היטב.
  2. שומרים במקרר בצנצנת אטומה ומנערים לפני השימוש.