3/5 - (2 votes)
מרכיבים:
- 2 בצלים קצוצים דק
- 1/2 חבילה כוסברה קצוצה דק
- 1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
- 3 גבעולים בצל ירוק קצוצים דק
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מיץ לימון או חומץ
- 3 כפות רסק עגבניות
- 3 כפות אריסה חריפה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים.
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- מכניסים למקרר למשך לפחות שעתיים, לפני ההגשה.
טיפים:
- ניתן להוסיף לסלט טורקי גם ירקות נוספים, כגון: גזר, מלפפון, פלפל ירוק, או חסה.
- ניתן להפחית את כמות הבצל, אם הוא חריף מדי.
- ניתן להחליף את הרסק עגבניות ברסק עגבניות מתוק, או בפיפיטה.
- ניתן להשתמש באריסה חריפה יותר או פחות, לפי הטעם.
וריאציות ושיפורים:
- ניתן להכין סלט טורקי לילדים, על ידי הפחתת כמות הבצל, והוספת ירקות מתוקים יותר, כגון גזר או מלפפון.
- ניתן להוסיף לסלט טורקי רכיבים נוספים, כגון: אגוזים קצוצים, גרעיני חמניות או דלעת, פיצוחים, ופירות יבשים.
הערות:
מתכון זה של סלט טורקי הוא פשוט וקל להכנה, ומתאים לכל עונה. הסלט מרענן וטעים, ומהווה תוספת נהדרת לכל ארוחה.