Rate this post
סלט עגבניות שום חריף – מתכון קלאסי
סלט עגבניות שום חריף הוא תוספת מרעננת וטעימה לכל ארוחה, המשלבת טעמים חריפים, חמצמצים ומתוקים. סלט זה, שמקורו במזרח התיכון, מושלם לצד בשרים, דגים או סתם כנשנוש קליל.
מצרכים:
- 5 עגבניות בשלות
- 1/2 פלפל ירוק חריף
- 2 שיני שום
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מיץ לימון
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
- שוטפים היטב את העגבניות, הפלפל החריף והשום.
- חותכים את העגבניות לקוביות בגודל 2 ס"מ.
- פורסים את הפלפל החריף לרצועות דקות.
- קוצצים את השום דק.
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה.
- מתבלים במלח, מיץ לימון ושמן זית לפי הטעם.
טיפים:
- מומלץ להשתמש בעגבניות בשלות ועסיסיות.
- ניתן להשתמש בפלפל חריף ירוק או אדום, בהתאם לרמת החריפות הרצויה.
- ניתן להוסיף לסלט גם ירקות אחרים, כגון פלפלים צהובים, בצל סגול או פטרוזיליה.
גיוונים:
- ניתן להוסיף לסלט רכיבים נוספים כמו צנוברים קלויים, חמוציות, ענבים, אבוקדו או גבינה בולגרית.
- ניתן להוסיף תבלינים נוספים כמו כמון, קימל או כורכום.
הערות:
סלט זה קל ומהיר להכנה, וניתן לשמור אותו במקרר למשך מספר ימים. הוא תוספת נהדרת לכל ארוחה, ומתאים במיוחד לימי הקיץ החמים.