עוגיות בולו עם אניס – מתכון מנצח

עוגיות בולו עם אניס - מתכון מנצח
Rate this post

עוגיות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים

מתכון לעוגיות בולו טוניסאיות מסורתיות, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, עם ניחוח אניס עדין.

מתכון של שרה יוסף

עוגיות בולו הן עוגיות מסורתיות יהודיות-טוניסאיות, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. הן ידועות בשמן “בולו” (בערבית: “בּוּלְלוּ”) או “ג’יבנה” (בערבית: “גִ’בְנָה”), וקשה למצוא בית טוניסאי שלא יגיש אותן לצד תה חם או קפה.

המתכון עבר מדור לדור בקרב משפחות יהודיות-טוניסאיות. המתכון הנוכחי הוא גרסה קלאסית ומוכרת.

מצרכים:

  • 1 ק"ג קמח
  • 5 ביצים
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • 1 וחצי כוסות שמן
  • 1/2 כוס צימוקים לבנים
  • 1/2 כוס שקדים טחונים גס
  • 1/2 כוס אגוזים טחונים גס
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 3 שקיות אבקת אפייה
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים או מים
  • גרידת תפוזים וגרידת לימון
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • 1 כף אניס (שומר) טחון (אופציונלי)

אופן ההכנה:

  1. להקציף ביצים שלמות עם סוכר לקצף תפוח.
  2. להנמיך את מהירות המיקסר, להוסיף שמן ולהמשיך להקציף.
  3. להחליף לוו גיטרה ולהוסיף את שאר המרכיבים.
  4. לערבב מעט עד לאיחוד.
  5. לתת לנוח 20 דקות.
  6. לחלק לכדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג.
  7. לגלגל כל כדור בשומשום.
  8. להניח על מגש עם נייר אפייה.
  9. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס עד להזהבה, כ-20 דקות.

טיפים:

  • ניתן להוסיף לבצק תוספות נוספות, כמו פירות יבשים, גרנולה או שוקולד צ'יפס.
  • חשוב לא ללוש את הבצק יותר מדי, אחרת העוגיות יהיו קשות.
  • ניתן להשתמש בתבניות סיליקון מיוחדות בצורת כדורים לקבלת מראה אחיד.
  • לאחר האפייה, ניתן לאחסן את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

וריאציות ושיפורים:

  • ניתן להחליף את השומשום בסוכר, קוקוס או פירורי לחם.
  • ניתן להוסיף לבצק תבלינים נוספים, כמו קינמון או הל.
  • ניתן להכין את העוגיות ללא צימוקים, אגוזים או שקדים.

שאלות ותשובות:

ש: האם אפשר להכין את העוגיות בלי צימוקים, אגוזים או שקדים?

ת: כן, בהחלט! ניתן להכין את העוגיות בלי תוספות כלל, או להחליף אותן בתוספות אחרות שאוהבים, כמו פירות יבשים, גרנולה או שוקולד צ'יפס.

ש: מה אפשר לעשות אם הבצק דביק מדי?

ת: אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף עוד מעט קמח, כף בכל פעם, עד לקבלת מרקם נוח לעבודה. חשוב לא להוסיף יותר מדי קמח, אחרת העוגיות יהיו קשות.

ש: כמה זמן אפשר לאחסן את העוגיות?

ת: ניתן לאחסן את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.