Rate this post
מתכון מאת תומר תומס
עוגיות ריפעת, עוגיות מרוקאיות מסורתיות פריכות ומתוקות, הן פינוק מושלם לצד כוס תה או קפה. הכנתן פשוטה ומהירה, ותוך זמן קצר תוכלו ליהנות מהן טריות ופריכות.
רשימת מרכיבים:
- 500 גרם קמח לבן (4 כוסות)
- ½ כוס סוכר לבן
- ½ כוס שומשום
- ½ כוס תבלין אניס (לא חובה)
- 1 ביצה לארג'
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, ערבבו את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד. ניתן ללוש ידנית או במיקסר עם וו לישה.
- כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו לבצק לנוח 15-20 דקות. בינתיים, חממו את התנור ל-180 מעלות.
- חלקו את הבצק לשני חלקים שווים.
- על משטח מקומח, רדדו כל חלק לעלה דק בעובי של 2-3 מ"מ.
- חתכו את העלים למלבנים או ריבועים בגודל הרצוי.
- הניחו את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- חוררו את העוגיות בעזרת מזלג.
- אפו את העוגיות בתנור החם במשך 20-25 דקות, עד להזהבה.
- הוציאו מהתנור ותנו לעוגיות להתקרר מעט לפני ההגשה.
טיפים:
- חשוב מאוד לרדד את הבצק דק.
- ניתן להוסיף לבצק אגוזים קצוצים, צימוקים או פירות יבשים אחרים.
- ניתן להחליף את מיץ התפוזים במים או מיץ תפוחים.
וריאציות ושיפורים:
- ניתן להכין את העוגיות עם תערובת תבלינים מיוחדת לריפעת.
- ניתן להבריש את העוגיות בביצה טרופה לפני האפייה, לקבלת מראה מבריק.
- ניתן לפזר על העוגיות אבקת סוכר לאחר האפייה.
הצעות הגשה:
- ריפעת הן פינוק מושלם לצד כוס תה או קפה.
- ניתן להגיש אותן גם לצד קינוח או כנשנוש מתוק.
יתרונות תזונתיים:
- ריפעת הן מקור טוב לפחמימות.
- הן מכילות גם סיבים תזונתיים.
- השומשום שבמתכון עשיר בויטמינים ומינרלים.
לסיכום:
עוגיות ריפעת הן פינוק טעים ומתוק, קל להכנה ומתאים לכל אירוע. הן מציעות יתרונות תזונתיים מסוימים.
טיפ נוסף:
ניתן לאחסן את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך 3-4 ימים.