עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית
5/5 - (1 vote)

מתכון של סיון אוחיון אברג'ל

עוגת גבינה אפויה קלאסית היא קינוח מושלם לכל אירוע. היא משלבת טעמים עשירים ומרקם רך וענני, ומתאימה לחובבי גבינה מכל הסוגים. המתכון הזה פשוט להכנה, ועם טיפים נכונים, תוכלו להכין עוגת גבינה גבוהה, יציבה וטעימה שתגנוב את ההצגה.

המתכון הזה הוא עיבוד של מתכון משפחתי ותיק שעבר מדור לדור. הוא עבר שיפורים והתאמות לאורך השנים.

רשימת מרכיבים:

  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 יחידה שמנת חמוצה 27%
  • 6 יחידה ביצים XL
  • 4 כפות גדושות קורנפלור
  • 3 כפות גדושות פודינג וניל צרפתי
  • אחד ורבע כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:

  1. הפרדת ביצים: הפרידו את החלבונים מהחלמונים היטב, תוך הקפדה שלא יגיע חלמון כלל לחלבונים.
  2. הקצפת החלבונים: הקציפו את החלבונים עם 1 כוס סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב, מבריק ותפוח. חשוב להוסיף את הסוכר בהדרגה.
  3. הקצפת החלמונים: בקערה נפרדת, הקציפו את החלמונים עם שאר הסוכר (1/4 כוס) לבלילה תפוחה מעט.
  4. הוסיפו את הגבינות, הקורנפלור, פודינג הוניל וגרידת הלימון בהדרגה ומקציפים עד שהבלילה חלקה מאוד ואין גושים.
  5. קיפול קצף החלבונים: קפלו את קצף החלבונים לקערת החלמונים בתנועות עדינות מאוד עד להתאחדות כל החומרים.
  6. אפייה: שמנו תבנית עגולה 22/24 או תבנית מרובעת בינונית. חממו תנור ל-200 מעלות ויוצקים פנימה מים רותחים עד כמעט גובה התבנית. הניחו את תבנית העוגה בתוך תבנית המים ואפו 30 דקות. לאחר מכן, הורידו את החום ל-160 מעלות ואפו עוד 30 דקות.
  7. צינון: כבו את התנור והשאירו את העוגה בפנים עוד שעה בלי לפתוח את הדלת. לאחר מכן, הוציאו את העוגה וקררו אותה במקרר.

טיפים:

  • חומרים בטמפרטורת החדר: חשוב להוציא את הגבינות והביצים מהמקרר כשעה לפני תחילת ההכנה.
  • הקצפת החלבונים: הקפדה על הקצפה נכונה של החלבונים היא קריטית להצלחת העוגה.
  • אפייה בתבנית מים: אפיית העוגה בתוך תבנית מים (“בן מארי”) תמנע ממנה להיסדק.
  • צינון: חשוב לצנן את העוגה לאט ובהדרגה כדי למנוע סדקים.

וריאציות ושיפורים:

  • ניתן להוסיף לעוגה תוספות שונות, כמו פירות יער, ריבת חלב או שוקולד.
  • ניתן להחליף את גרידת הלימון בתמצית וניל או מי ורדים.

עוגת גבינה אפויה קלאסית היא קינוח קל להכנה ומרשים. היא מושלמת לאירוח חברים ומשפחה, ותמיד זוכה למחמאות.