עוגת שיש וניל-שוקולד קלאסית

עוגת שיש וניל-שוקולד קלאסית
Rate this post

מתכון של אורה ארגוב

עוגת שיש וניל-שוקולד היא קינוח אהוב וקל להכנה, שמשלב את הטעמים הקלאסיים של וניל ושוקולד. העוגה רכה, לחה וטעימה להפליא, ומתאימה לכל אירוע.

מצרכים:

  • 4 ביצים שלמות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 אבקת אפייה
  • 1 סוכר וניל
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 2 כפות קקאו
  • 1/4 כוס חלב

אופן ההכנה:

  1. טורפים את הביצים והסוכר במטרפה.
  2. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה.
  3. מוסיפים את השמנת המתוקה וסוכר הוניל.
  4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לסירוגין ומערבבים.
  5. יוצקים חצי מהבלילה לתבנית.
  6. מערבבים את הקקאו והחלב עם יתרת הבלילה.
  7. יוצקים את בלילת השוקולד מעל בלילת הוניל שבתבנית ומקשקשים מעט בעזרת סכין.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-25 דקות.
  9. בודקים את מוכנות העוגה בעזרת קיסם.
  10. ניתן לקשט באבקת סוכר או בקרם שוקולד.

טיפים:

  • הקפידו להשתמש במרכיבים איכותיים, כמו ביצים טריות, חמאה רכה וקמח מנופה.
  • ערבבו את הבלילה בעדינות עד לאיחוד, כדי לא לשבור את האוויר ולמנוע מהעוגה להיות דחוסה.
  • השתמשו בתבנית משומנת היטב, כדי שהעוגה לא תידבק.
  • אפו את העוגה בתנור שחומם מראש, והקפידו לבדוק את מוכנותה באמצעות קיסם.

גיוון וקישוט:

  • ניתן להוסיף לבלילה אגוזים קצוצים, פירות יבשים או תבלינים כמו קינמון או ג'ינג'ר.
  • ניתן לקשט את העוגה בקרם קצפת, פירות טריים, אבקת סוכר או גנאש שוקולד.