עוף בתנור המתכון הכי מוצלח

עוף בתנור המתכון הכי מוצלח
Rate this post

טיפ חשוב: תמיד מומלץ להשתמש בתבניות שצורבות את המאכלים, כמו פיירקס או תבנית תנור עם נייר אפייה. מלי ממליצה להשתמש בזכוכית.

טיפ נוסף: כשמתבלים את העוף, דחפו את הידיים מתחת לעור כדי שהטעמים יחדרו גם לשם.

מתכון של מלי מאירוב

מצרכים:

  • 4 כרעיים מפורקים ונקיים (או חלקים אחרים של עוף)
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 בצלים גדולים
  • 5 שיני שום
  • עגבניות שרי
  • 2 כפות פפריקה מתוקה (רצוי מרוקאית)
  • כפית וחצי מלח
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • כף דבש או סילאן
  • חצי כוס שמן
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כוס מים

הוראות הכנה:

  1. הכנת העוף:

    • מרתיחים את חלקי העוף במים רותחים במשך רבע שעה.
    • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומניחים בתבנית.
    • מתבלים את תפוחי האדמה ב-2 כפות פפריקה מתוקה, כפית וחצי מלח, חצי כפית פפריקה חריפה, כף דבש או סילאן וחצי כוס שמן. מערבבים היטב.
    • מניחים את חלקי העוף המורתחים מעל תפוחי האדמה.
    • מוסיפים 2 בצלים חתוכים גס, 5 שיני שום חצויות ועגבניות שרי.
  2. תיבול סופי ואפייה:

    • בקערה נפרדת, מערבבים כף פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור, קצת מלח, 4 כפות שמן וכוס מים.
    • יוצקים את תערובת התיבול על העוף והירקות.
    • מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך שעה וחצי (ללא טורבו).
    • מסירים את נייר הכסף ואופים עוד חצי שעה, עד שהעוף ותפוחי האדמה מזהיבים.
    • להשחמה נוספת, אפשר להעביר לגריל לכמה דקות.

בתיאבון!