פריקסה טוניסאית – מתכון משפחתי מסורתי

פריקסה טוניסאית - מתכון משפחתי מסורתי
Rate this post

פריקסה טוניסאית – חגיגה של טעמים

הפריקסה, מאפה טוניסאי אהוב, משלב בצק רך ומטוגן בצורה מושלמת עם מילוי חלומי של תפוחי אדמה, ביצים קשות ותבלינים. זוהי מנה משביעה וטעימה, מושלמת לארוחת צהריים, ערב או אפילו לארוחת בוקר מפנקת. המתכון הזה עבר בירושה משפחתית, מדור לדור, ומביא איתו את טעמי ילדותי וחוויות משפחתיות חמות.

מתכון: חגית אלקבץ

מצרכים:

לבצק:

  • 1 קילוגרם קמח
  • 2 וחצי כוסות מים חמימים
  • חצי כף מלח
  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 ביצה

למילוי:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 4 ביצים קשות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה

תוספות אפשריות:

  • סלט ירקות קצוץ
  • זיתים
  • לימון כבוש
  • חריף

אופן ההכנה:

הבצק:

  1. בקערת המיקסר מערבבים את כל המרכיבים.
  2. לשים במשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  3. משמנים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה כשעה וחצי, מכוסה בניילון נצמד.
  4. מחלקים את הבצק ל-16-17 כדורים.
  5. מעצבים כל כדור לצורת לחמניה ומניחים על ריבוע נייר אפייה.
  6. נותנים להתפחה נוספת של כחצי שעה.

טיגון:

  1. מחממים שמן עמוק בסיר.
  2. מניחים בעדינות לחמניה אחת עם נייר האפייה בשמן.
  3. לאחר דקה, מוציאים את נייר האפייה בעזרת מלקחיים.
  4. מטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

המילוי:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה ומקלפים.
  2. חותכים את תפוחי האדמה והביצים הקשות לקוביות.
  3. מערבבים את כל המרכיבים בקערה.

הרכבת הפריקסה:

  1. חותכים את הפריקסה לאורך.
  2. ממלאים בתערובת תפוחי האדמה והביצים.
  3. מוסיפים תוספות לפי הטעם.

טיפים:

  • חשוב להשתמש במים חמימים ולא רותחים.
  • ניתן להוסיף לבצק כף ערק או וודקה ליצירת מרקם רך יותר.
  • חשוב לתת לבצק לתפוח מספיק זמן.
  • ניתן לטגן את הפריקסה גם במחבת עם שמן עמוק.
  • ניתן להכין את המילוי מראש ולשמור במקרר.

וריאציות ושיפורים:

  • ניתן להוסיף לבצק עשבי תיבול טריים או יבשים.
  • ניתן להחליף את תפוחי האדמה בטונה, סרדינים או ירקות קלויים.
  • ניתן להוסיף למילוי חריף טרי או כבוש.
  • ניתן להגיש את הפריקסה עם מטבל טחינה או סלסה.

פריקסה היא מנה ייחודית וטעימה שתגרום לכם להתאהב בה מהביס הראשון. היא קלה להכנה, טעימה ומזינה. אז למה אתם מחכים? נסו את המתכון הזה ותיהנו!