פשטידת תפוחי אדמה של סבתא

פשטידת תפוחי אדמה של סבתא
5/5 - (1 vote)

מתכון קלאסי עם טוויסט

פשטידת תפוחי אדמה היא מאכל אהוב ומוכר בכל בית בישראל. היא פשוטה להכנה, משביעה ומתאימה לכל ארוחה. המתכון הזה, שעבר מדור לדור במשפחתו של נועם זיגדון, נותן לכם את הגרסה הקלאסית והטעימה ביותר של פשטידת תפוחי אדמה, עם תוספת קטנה של כורכום שנותן לה טעם מיוחד. סבתא של נועם נהגה להכין את הפשטידה הזו בכל יום שישי, והריח המדהים שלה היה ממלא את הבית.

מצרכים:

  • 5 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 7 ביצים L
  • 1 כפית מרק עוף (לא חובה)
  • פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • ½ כף שטוחה מלח
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך.
  2. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה.
  3. מוסיפים לפירה את אבקת האפייה, התבלינים, הבצל והכוזברה ומערבבים היטב.
  4. טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת.
  5. מחממים סיר טפלון עם שמן.
  6. שופכים את התערובת לתוך הסיר.
  7. מבשלים על אש גבוהה כ-5-7 דקות.
  8. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות צלזיוס ואופים כ-30-40 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת.

טיפים:

  • ניתן להוסיף לפשטידה ירקות נוספים לפי הטעם, כמו גזר, קישוא או ברוקולי.
  • ניתן להשתמש בתבלינים נוספים לפי הטעם, כמו פפריקה, אבקת שום או כמון.
  • ניתן להחליף את הכוזברה בפטרוזיליה.
  • חשוב לא לערבב את התערובת יותר מדי לאחר הוספת הביצים, כדי שהפשטידה תהיה תפוחה.

וריאציות ושיפורים:

  • ניתן להכין את הפשטידה גם בתבנית אפייה משומנת.
  • ניתן להוסיף לפשטידה גבינה מגוררת, כמו מוצרלה או גאודה.
  • ניתן להכין את הפשטידה בגרסה פרווה על ידי החלפת הביצים ב-2 כוסות חלב סויה ו-1/4 כוס קורנפלור.

הצעות הגשה:

  • ניתן להגיש את הפשטידה לצד סלט ירקות רענן.
  • ניתן להגיש את הפשטידה עם רוטב יוגורט או שמנת חמוצה.
  • ניתן להגיש את הפשטידה כתוספת לארוחת בשר או עוף.

קצת על המתכון:

המתכון הזה הוא גרסה קלאסית לפשטידת תפוחי אדמה, עם תוספת מיוחדת של כורכום שנותן לה טעם וצבע ייחודיים. המתכון פשוט להכנה ומתאים גם לטבחים מתחילים. הפשטידה טעימה חמה או קרה, וניתן להגישה כמנה עיקרית או כתוספת.