קובה בורגול בלי סולת – מתכון משפחתי

קובה בורגול בלי סולת - מתכון משפחתי
Rate this post

קובה בורגול בלי סולת – מתכון משפחתי

מתכון לקובה בורגול מבושלת ללא סולת

מתכון משפחתי שעבר מדור לדור לקובה בורגול מבושלת ללא סולת. קובה זו עשויה מבורגול גס, שמעניק לבצק מרקם מוצק ועשיר. המילוי הקלאסי מכיל בשר טחון, בצל, פטרוזיליה, כוסברה וכמון.

מצרכים:

  • 1 כוס בורגול גס
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/4 כוס כוסברה, קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון

הוראות הכנה:

  1. מערבבים את הבורגול והמים הרותחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד למשך 30 דקות.
  2. לאחר 30 דקות, סוחטים את הבורגול מהמים.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את הבורגול, הבצל, הבשר הטחון, הפטרוזיליה, הכוסברה, המלח, הפלפל השחור והכמון.
  4. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כ-5 ס”מ.
  5. מרתיחים סיר גדול של מים.
  6. מוסיפים את הקובה לסיר הרותח ומבשלים כ-20 דקות, עד שהקובה צפות על פני המים.
  7. מסננים את הקובה מהמים ומגישים חם.

טיפים:

  • כדי שהקובה יהיו רכות יותר, ניתן להשרות את הבורגול במים למשך שעה לפני הבישול.
  • ניתן להוסיף למילוי גם ירקות נוספים, כגון גזר, קישואים או תפוחי אדמה.
  • ניתן להשתמש בכל סוג של בשר טחון שאוהבים, כגון בשר בקר, בשר כבש או עוף.

וריאציות ושיפורים:

  • ניתן להוסיף למילוי גם 1/2 כוס אורז מבושל.
  • ניתן להוסיף למילוי גם 1/4 כוס שקדים טחונים או פיסטוקים טחונים.