קציצות עוף ופטריות ברוטב חמוץ מתוק

קציצות עוף ופטריות ברוטב חמוץ מתוק
Rate this post

מתכון מושלם לארוחה מהירה

קציצות עוף הן תמיד אופציה נהדרת לארוחה קלה וטעימה. במתכון הזה שילבנו אותן עם פטריות עשירות ורוטב חמוץ מתוק שמשדרג את כל החוויה.

המתכון באדיבות מורן

מצרכים:

  • 500 גרם עוף טחון
  • 250 גרם פטריות טריות, פרוסות
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה (אופציונלי)
  • 2 כפות פירורי לחם (אופציונלי)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית בהרט
  • 1 כף סילאן
  • ½ כוס מים
  • 1 כף מרק עוף (אופציונלי)

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה, ערבבו את העוף הטחון, פטריות, בצל, פטרוזיליה, ביצה (אם משתמשים), פירורי לחם (אם משתמשים), מלח, פלפל, כורכום ובהרט.
  2. צרו קציצות בגודל אחיד.
  3. חממו שמן במחבת גדולה על אש בינונית.
  4. טגנו את הקציצות מכל הצדדים עד להזהבה.
  5. הוציאו את הקציצות מהמחבת והניחו בצד.
  6. באותה מחבת, הוסיפו את הסילאן והמים.
  7. ערבבו עד שהסילאן נמס.
  8. הוסיפו את הפטריות והחזירו את הקציצות למחבת.
  9. כסו את המחבת ובשלו על אש קטנה 15-20 דקות, או עד שהפטריות מתרככות.
  10. הוסיפו מרק עוף (אם משתמשים) ובשלו עוד 5 דקות.
  11. הגישו חם עם אורז, פסטה או תפוחי אדמה.

טיפים:

  • ניתן להשתמש בכל סוגי הפטריות.
  • ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו גזר או קישואים.
  • ניתן להוסיף מעט רוטב סויה לרוטב.
  • ניתן להגיש עם יוגורט או טחינה.

וריאציות:

  • החליפו את העוף הטחון בפרגיות או הודו טחון.
  • הוסיפו גבינה מגוררת לתערובת.
  • אפו את הקציצות בתנור במקום טיגון.

קצת על המתכון:

המתכון הזה הוא שילוב של טעמים ומרקמים. הקציצות העסיסיות, הפטריות הטעימות והרוטב החמוץ מתוק משתלבים יחד לכדי מנה מושלמת.

הערות:

  • ניתן להפחית את כמות הסילאן.
  • ניתן להוסיף ממתיק מלאכותי במקום סילאן.