קציצות עוף עם זיתים שיפילו לכם את הפוני! (מתכון סודי של סבתא!) 🤯
זמן הכנה: שעה וחצי (כולל שעת קירור) דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 2 בצלים, קצוצים דק
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- קופסה זיתים ירוקים ללא חרצנים
- 2 כפות שמן זית
- 2 גזרים, חתוכים לפרוסות
- חצי צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
- 1 ביצה L
- כף קמח מצה
- 3 כפות סלרי, קצוץ דק
- 2 כוסות מים
- 5 פרוסות לימון כבוש
- מלח, פלפל שחור, כפית כורכום, קורט כמון
אופן הכנה:
- מכינים את הקציצות: בקערה גדולה, מערבבים היטב את חזה העוף הטחון, 2 בצלים קצוצים, 2 שיני שום קצוצות, חצי צרור פטרוזיליה קצוצה, ביצה, קמח מצה, מלח, פלפל שחור, כורכום וכמון.
- מקררים את הקציצות: מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.
- מכינים את הזיתים: מרתיחים את הזיתים בסיר עם מים, מסננים ושוטפים 3 פעמים.
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב (סוטאז'), מחממים שמן זית ומטגנים קלות את הגזר עם 2 שיני השום הנותרות. מוסיפים את הזיתים, פרוסות הלימון הכבוש, מלח, פלפל שחור, כורכום, סלרי קצוץ ו-2 כוסות מים. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות: יוצרים קציצות מהתערובת שבמקרר ומוסיפים אותן לסיר עם הרוטב הרותח. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
מתכון של: דורית אלישע
קציצות עוף ברוטב אדום
קציצות עוף עם זיתים – שילוב טעמים מנצח! 😋
קציצות עוף הן מנה קלאסית ואהובה במטבח הישראלי, והן משתלבות נהדר עם מגוון רחב של רטבים ותוספות. השילוב של עוף עם זיתים הוא קלאסיקה ים תיכונית, שיוצרת טעמים עשירים ומשגעים. הזיתים מוסיפים מגע חמצמץ ומלוח שמשתלב נהדר עם מתיקות הבצל והגזר והתיבול העשיר.
ערכים תזונתיים (ל-100 גרם):
- חזה עוף: 165 קלוריות, 31 גרם חלבון, 3.6 גרם שומן, 0 גרם פחמימות.
- בצל: 40 קלוריות, 1.1 גרם חלבון, 0.1 גרם שומן, 9 גרם פחמימות.
- שום: 149 קלוריות, 6.4 גרם חלבון, 0.5 גרם שומן, 33 גרם פחמימות.
- זיתים: 115 קלוריות, 0.8 גרם חלבון, 10.7 גרם שומן, 6.3 גרם פחמימות.
- שמן זית: 884 קלוריות, 0 גרם חלבון, 100 גרם שומן, 0 גרם פחמימות.
- גזר: 41 קלוריות, 0.9 גרם חלבון, 0.2 גרם שומן, 10 גרם פחמימות.
- פטרוזיליה: 36 קלוריות, 2.97 גרם חלבון, 0.49 גרם שומן, 6.33 גרם פחמימות.
- ביצים: 155 קלוריות, 13 גרם חלבון, 11 גרם שומן, 1 גרם פחמימות.
שימו לב: ערכים אלו הם הערכה בלבד ויכולים להשתנות בהתאם לסוג המרכיבים הספציפי.
טיפים לשדרוג הקציצות:
- גיוון בזיתים: נסו זיתים שחורים, זיתי קלמטה, או זיתים ממולאים.
- תוספות מיוחדות: הוסיפו לקציצות צנוברים קלויים, צימוקים, או אפילו קוביות גבינה צהובה.
- רטבים מגוונים: הגישו את הקציצות עם רוטב עגבניות חריף, רוטב יוגורט עם שום ושמיר, או טחינה גולמית.
- תוספות ירוקות: הוסיפו לרוטב תרד טרי או פטרוזיליה לקראת סוף הבישול.
הצעות הגשה:
- הגישו את הקציצות חמות עם אורז לבן, פירה תפוחי אדמה, או קוסקוס.
- הוסיפו סלט ירקות טרי וצבעוני ליד.
- פזרו מעל הקציצות מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצה לקישוט.
טיפ חשוב: כדי לקבל קציצות עסיסיות ורכות, חשוב לא ללוש את התערובת יותר מדי. כמו כן, מומלץ להשתמש בבשר טחון טרי ואיכותי.
קציצות עוף עם זיתים – מסע קולינרי בזמן ✈️
קציצות, בצורה זו או אחרת, מופיעות במטבחים רבים ברחבי העולם כבר מאות שנים. הן נחשבות למאכל עממי ונגיש, שניתן להכינו ממגוון רחב של מרכיבים. במטבח הים תיכוני, קציצות עוף עם זיתים הן שילוב נפוץ ואהוב, שמשלב טעמים ומסורות עתיקות.
קציצות עוף עם זיתים במטבח הישראלי 🇮🇱
במטבח הישראלי, קציצות עוף עם זיתים הן מנה ביתית קלאסית, שמוגשת לרוב עם אורז או פירה. הן מופיעות בתפריט של מסעדות רבות, וכן בבתים פרטיים, במיוחד בשבתות וחגים. המתכון לקציצות עוף עם זיתים עובר מדור לדור, כאשר כל משפחה מוסיפה את הנגיעה האישית שלה.
סודות להכנת קציצות מושלמות 🤫
- בחירת העוף: השתמשו בבשר עוף טחון טרי ואיכותי. מומלץ לבקש מהקצב לטחון חזה עוף במיוחד עבורכם.
- תיבול נכון: התיבול הוא המפתח לטעם הקציצות. אל תהססו להוסיף תבלינים אהובים עליכם, כמו פפריקה מתוקה, כוסברה יבשה או אורגנו.
- מרקם הקציצות: כדי לקבל קציצות עסיסיות, חשוב לא ללוש את התערובת יותר מדי. ערבבו בעדינות עד שכל המרכיבים מתאחדים.
- בישול עדין: בשלו את הקציצות ברוטב על אש נמוכה, כדי שלא יתייבשו. מומלץ לבשל אותן בכמות מספקת של רוטב, שיסייע לשמור על הלחות שלהן.
קציצות עוף רכות ברוטב משגע
וריאציות מעניינות לקציצות עוף עם זיתים 🤤
- קציצות עוף עם זיתים ותפוחי אדמה: הוסיפו לקציצות תפוח אדמה מגורר סחוט לקבלת מרקם נימוח ועשיר.
- קציצות עוף עם זיתים ופטריות: שלבו בבלילה פטריות טריות קצוצות לקבלת טעם אדמתי ועמוק.
- קציצות עוף עם זיתים וחמוציות: הוסיפו לקציצות חופן חמוציות מיובשות לקבלת מגע מתוק וחמצמץ.
טיפים נוספים להצלחה 🤫
- הרטיבו את הידיים לפני יצירת הקציצות: זה יסייע למנוע מהתערובת להידבק לידיים.
- טגנו את הקציצות קלות לפני הוספתן לרוטב: טיגון קצר יעזור לשמור על צורתן ולמנוע מהן להתפרק במהלך הבישול.
- הוסיפו לרוטב עשבי תיבול טריים: לקראת סוף הבישול, הוסיפו לרוטב פטרוזיליה או כוסברה קצוצה לקבלת טעם רענן וארומטי.
מקווים שתיהנו מהמתכון ותכינו קציצות עוף עם זיתים טעימות ומפנקות!
בתאבון!