Rate this post
ריבת תפוז סיני – טעמי ילדות מתוקים-חמצמצים
ריבת תפוז סיני, עם טעמה המתוק-חמצמץ הייחודי ומרקם רך ונגיס, היא תוספת מושלמת לארוחת בוקר, קינוח או אפילו מילוי לעוגות. מתכון זה, שעובר במשפחתי מדור לדור, הוא דרך נפלאה ליהנות מהפרי המיוחד הזה.
מצרכים:
- 1 ק"ג תפוז סיני
- 3/4 ק"ג סוכר
- 1 סוכר וניל
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את התפוזים וחותכים אותם לאורך, לא עד הסוף.
- משרים את התפוזים בסיר מים רותחים ומסננים. חוזרים על פעולה זו 3 פעמים.
- בסיר נפרד, מניחים את התפוזים, הסוכר, סוכר וניל ומבשלים עד לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים, עד שהתפוזים רכים והסירופ מצטמצם ומקבל צבע שקוף.
- מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד חצי שעה.
- מצננים ומאחסנים בצנצנות מעוקרות במקרר.
טיפים:
- ניתן להוסיף תבלינים כמו מקל קינמון או ציפורן.
- הריבה נהדרת כמילוי לעוגות, כתוספת לגלידה או יוגורט.
וריאציות:
- ניתן להחליף בתפוזים רגילים.
- ניתן להוסיף פירות נוספים כמו אגסים או תותים.
מקור המתכון: שרה יוסף