2 עוגות מושלמות לשבת במתכון אחד

2 עוגות לשבת במתכון אחד

שתי עוגות במתכון אחד: מתכון מנצח לעוגות בשני טעמים שכולם אוהבים 🍰

הכנת שתי עוגות בטעמים שונים מבצק רך, קליל וחלומי. מתכון מהיר ופשוט שכל אחד יכול להכין בקלות בבית. השילוב של ריבת משמש עם קוקוס וריבת תות עם קינמון יוצר חוויית טעמים מושלמת.


ציוד נדרש

  • 2 תבניות אינגליש קייק (מרופדות בנייר אפייה או משומנות קלות)
  • כוס מדידה אוניברסלית
  • מיקסר עם וו גיטרה
  • לקקן

מרכיבים

לבצק:

  • 2 ½ כוסות קמח תופח (350 גרם) או קמח רגיל עם 2 ½ כפיות אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר, לא מומסת)
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 3 ביצים בגודל M
  • 200 גרם שמנת חמוצה (מיכל אחד)

לעוגה הראשונה:

  • ריבת משמש
  • ½ כוס קוקוס טחון

לעוגה השנייה:

  • ריבת תות
  • 1 כף אבקת שוקולית
  • ½ כפית קינמון


אופן ההכנה

  1. הכנת הבצק:
    • במיקסר עם וו גיטרה, הכניסו את הקמח, החמאה הרכה, הסוכר והמלח. עבדו את החומרים עד לקבלת פירורים אחידים.
    • שמרו כוס אחת של הפירורים בצד לשימוש בהמשך.
    • הוסיפו למיקסר את הביצים והשמנת החמוצה. עבדו את התערובת עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
  2. הכנת העוגות:
    • חלקו את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק באופן שווה.
    • לעוגה הראשונה: חממו מעט את ריבת המשמש במיקרו ומרחו על פני הבלילה. פזרו מעל את הקוקוס הטחון.
    • לעוגה השנייה: חממו מעט את ריבת התות במיקרו ומרחו על פני הבלילה. פזרו מעל את אבקת השוקולית והקינמון.
  3. שלב הפירורים:
    • פזרו את הפירורים ששמרתם בצד מעל שתי העוגות.
  4. אפייה:
    • חממו את התנור ל-180 מעלות ואפו בתוכנית אפייה רגילה במשך כ-50-60 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
    • לאחר הצינון, פזרו מעט אבקת סוכר מעל שתי העוגות לקבלת מראה חגיגי.

זמן הכנה

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • זמן אפייה: כ-60 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: כ-80 דקות

דרגת קושי

  • קל

ערכים תזונתיים (למנה אחת של עוגה, כ-10 מנות)

רכיב קלוריות חלבון (גרם) פחמימות (גרם) שומנים (גרם)
קמח תופח 130 4 28 1
חמאה 1440 1 0 162
סוכר 800 0 200 0
ביצים 210 18 1 15
שמנת חמוצה 400 4 8 40
ריבת משמש 200 0 50 0
ריבת תות 200 0 50 0
קוקוס טחון 100 1 5 10
אבקת שוקולית 20 0 5 1
קינמון 10 0 2 0

סה"כ ערכים תזונתיים לעוגה אחת: כ-3200 קלוריות.


טיפים לשיפור המתכון

  1. לחות וביס מעולה: אם רוצים עוגה עוד יותר עסיסית, ניתן להוסיף לבלילה ¼ כוס חלב.
  2. וריאציות נוספות: אפשר להחליף את ריבת המשמש בריבת תפוזים, ואת ריבת התות בריבת דובדבנים לקבלת טעמים שונים ומפתיעים.
  3. תוספות מיוחדות: נסו להוסיף אגוזים גרוסים לעוגה עם הקוקוס לקבלת מרקם פריך ומיוחד.

הצעות הגשה

  • הגישו את העוגות עם קפה או תה חם, מושלם לאירוח או לפינוק ביתי.
  • ניתן להוסיף כדור גלידת וניל ליד העוגה לקבלת קינוח עשיר ומפנק.

מתכון של ישראלה אזולאי