Rate this post
מתכון של סוניה סאני בן הרוש
אגרול במילוי כבד מקורמל הוא שילוב מנצח של טעמים ומרקמים. המתכון הזה, בהשראת סיון מלול, מציע גרסה ייחודית למנה הקלאסית. הכבד המקורמל מוסיף טעם עשיר ומעט מתקתק, בעוד הבצלים והפטריות תורמים לפריכות ולמרקם.
רשימת מרכיבים:
- חבילת עלי סיגר
- 500 גרם כבד עוף צלוי (מטעמי כשרות)
- 2 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות
- 1 סלסלת פטריות שמפניון, קצוצות גס
- 1 כפית סוכר חום
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית כמון
- קמצוץ ראס אל חנות
- 1 כף סילאן
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- חופן צנוברים קלויים (לא חובה)
- 1 כף קמח
- 2 כפות מים
- שמן עמוק לטיגון
אופן ההכנה:
- הכנת המילוי: לאחר צליית הכבד, הניחו לו להתקרר במקרר כ-30 דקות. חתכו את הכבד לקוביות קטנות. טגנו את הבצל בשמן עד להזהבה. הוסיפו את הפטריות וטגנו עוד 2 דקות. הוסיפו את הכבד הקצוץ ותבלינים (למעט סילאן ופטרוזיליה). טגנו עוד 2 דקות. הוסיפו סילאן ופטרוזיליה. ערבבו וטגנו עוד 1-2 דקות. פזרו מעל צנוברים קלויים (אופציונלי).
- הכנת הדבק: ערבבו קמח ומים עד לקבלת תערובת סמיכה.
- הרכבת האגרול: הניחו עלה סיגר על משטח עבודה. הניחו כף מהמילוי בקצה התחתון של העלה. קפלו את הצדדים פנימה והתחילו לגלגל. השתמשו בדבק כדי לאטום את הקצה.
- טיגון: חממו שמן עמוק בסיר. טגנו את האגרולים עד להזהבה יפה. הניחו על נייר סופג עודפי שמן.
טיפים:
- ניתן להחליף את כבד העוף בכבד בקר או טחול.
- ניתן להוסיף ירקות נוספים למילוי, כמו גזר או קישוא.
- ניתן לאפות את האגרולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס כ-20 דקות.
- ניתן להגיש את האגרולים עם רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק או רוטב אחר שאוהבים.
וריאציות ושיפורים:
- ניתן להוסיף למילוי אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או פקאן.
הצעות הגשה:
- ניתן להגיש את האגרולים כמנה ראשונה, כחטיף או כמנה עיקרית לצד אורז או ירקות מוקפצים.
- ניתן להגיש את האגרולים עם רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק או רוטב אחר שאוהבים.