חמוצים של סבתא המתכון ששבר את הרשת

חמוצים של סבתא 
Rate this post

מתכון לחמוצים ביתיים קלים וטעימים

מצרכים:

  • 2 גמבות חתוכות לרצועות
  • 2 קולורבי חתוך לרצועות
  • 3 גזרים חתוכים לרצועות או לעיגולים
  • מקלות סלרי
  • לימון מקולף פרוס לפרוסות דקות
  • כף וחצי מלח
  • כוס חומץ
  • ליטר וחצי מים רותחים
  • חופן פלפל אנגלי
  • שמן זית

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל הירקות ומניחים בצנצנת.
  2. מתבלים במלח, חומץ ופלפל אנגלי.
  3. יוצקים מעל מים רותחים.
  4. מניחים להתקרר.
  5. יוצקים מעל מעט שמן זית.
  6. אוטמים במכסה.

החמוצים מוכנים תוך יממה! יש לאחסן במקרר.

הערות:

  • המתכון של מדי רואקי.
  • החמוצים מחזיקים מעמד לפחות שבועיים.
  • ניתן להוסיף ירקות נוספים לפי הטעם.
  • ניתן לשחק עם סוגי החומץ והתבלינים.

קצת על המתכון:

חמוצים ביתיים הם תוספת נהדרת לכל ארוחה, והם קלים להכנה! המתכון הזה הוא פשוט ומהיר, ומתאים גם למתחילים.

בתיאבון!