Rate this post
מתכון לחמוצים ביתיים קלים וטעימים
מצרכים:
- 2 גמבות חתוכות לרצועות
- 2 קולורבי חתוך לרצועות
- 3 גזרים חתוכים לרצועות או לעיגולים
- מקלות סלרי
- לימון מקולף פרוס לפרוסות דקות
- כף וחצי מלח
- כוס חומץ
- ליטר וחצי מים רותחים
- חופן פלפל אנגלי
- שמן זית
אופן הכנה:
- מערבבים את כל הירקות ומניחים בצנצנת.
- מתבלים במלח, חומץ ופלפל אנגלי.
- יוצקים מעל מים רותחים.
- מניחים להתקרר.
- יוצקים מעל מעט שמן זית.
- אוטמים במכסה.
החמוצים מוכנים תוך יממה! יש לאחסן במקרר.
הערות:
- המתכון של מדי רואקי.
- החמוצים מחזיקים מעמד לפחות שבועיים.
- ניתן להוסיף ירקות נוספים לפי הטעם.
- ניתן לשחק עם סוגי החומץ והתבלינים.
קצת על המתכון:
חמוצים ביתיים הם תוספת נהדרת לכל ארוחה, והם קלים להכנה! המתכון הזה הוא פשוט ומהיר, ומתאים גם למתחילים.
בתיאבון!