סלט פטריות ותירס קליל וטעים ב-5 דקות

סלט פטריות ותירס ב-5 דקות
Rate this post

סלט פטריות ותירס קליל וטעים

סלט פטריות ותירס הוא תוספת מרעננת וקלילה לכל ארוחה. הוא קל להכנה, טעים להפליא ומשתלב נהדר עם מגוון רחב של מנות. המתכון של שירלי לוי מציע גרסה פשוטה ומהירה לסלט קלאסי זה, עם טוויסט ייחודי משלה.

סלטים – בריאים, טעימים וקלים להכנה

סלטים הם חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי. הם מוגשים כמנות פתיחה, כתוספות לארוחות עיקריות ואפילו כארוחות קלות בפני עצמן. הסלט הישראלי הקלאסי, המורכב מירקות קצוצים דק, הוא אולי המוכר ביותר, אך לצידו קיימים אינספור סוגי סלטים, המשתנים בהתאם לעונה, לטעם האישי ולמקורות ההשראה.

סלט פטריות ותירס הוא דוגמה מצוינת לסלט רב-תכליתי וקל להכנה. הוא משלב את טעמן העדין של פטריות שימורים עם מתיקותו של התירס, ומתובל במיונז, שמיר ומלח.

מתכון לסלט פטריות ותירס של שירלי לוי

מצרכים:

  • 1 קופסת שימורים פטריות
  • 1 קופסת שימורים קטנה תירס
  • מעט שמיר קצוץ
  • 1 כף מיונז
  • מלח לפי הטעם

מתכונים נוספים:

סלט מלפפונים אסייתי מתכון נדיר כמו במסעדות
סלטים בריאים וטעימים לארוחת צהריים קלה ומשביעה: רעיונות מרעננים לימי הקיץ החמים
מתכון מנצח לקבב ביתי עסיסי: כך תכינו קבב מושלם – קל, מהיר וטעים!

אופן ההכנה:

  1. פתחו את קופסאות השימורים וסננו את הנוזלים מהפטריות ומהתירס.
  2. העבירו את הפטריות והתירס לקערה.
  3. הוסיפו את השמיר הקצוץ והמיונז.
  4. ערבבו היטב את כל המרכיבים.
  5. טעמו ותבלו במלח לפי הצורך.

טיפים לשיפור:

  • פטריות טריות: למרקם עשיר יותר, ניתן להוסיף פטריות טריות חתוכות.
  • תירס טרי: בעונת התירס, נסו להשתמש בתירס טרי במקום תירס משימורים.
  • תיבול: ניתן לגוון את התיבול עם תבלינים נוספים כמו פלפל שחור, שום גבישי או פפריקה מתוקה.
  • חמיצות: למי שאוהב טעמים חמצמצים, ניתן להוסיף לסלט מעט מיץ לימון.

הצעות הגשה:

  • הגישו את הסלט קר, לצד מנות עיקריות כמו עוף, דגים או בשר.
  • הסלט משתלב היטב גם עם תוספות כמו אורז, פירה או פסטה.
  • ניתן להגיש את הסלט בכוסות אישיות, כמנה ראשונה מרעננת.

זמן הכנה: 10 דקות דרגת קושי: קל מאוד

מתכון של: שירלי לוי

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם):

מרכיב קלוריות חלבון שומן פחמימות
פטריות שימורים 22 3 0.3 3
תירס שימורים 96 3 1 21
שמיר 43 4 1 7
מיונז 700 1 78 3

שימו לב: ערכים אלו הם הערכה בלבד ויכולים להשתנות בהתאם לסוג המיונז ולכמות התבלינים.

בתיאבון!