Rate this post
מתכון של אורה ארגוב
עוגת שיש וניל-שוקולד היא קינוח אהוב וקל להכנה, שמשלב את הטעמים הקלאסיים של וניל ושוקולד. העוגה רכה, לחה וטעימה להפליא, ומתאימה לכל אירוע.
מצרכים:
- 4 ביצים שלמות
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1 אבקת אפייה
- 1 סוכר וניל
- 2 כוסות קמח מנופה
- 2 כפות קקאו
- 1/4 כוס חלב
אופן ההכנה:
- טורפים את הביצים והסוכר במטרפה.
- מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה.
- מוסיפים את השמנת המתוקה וסוכר הוניל.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לסירוגין ומערבבים.
- יוצקים חצי מהבלילה לתבנית.
- מערבבים את הקקאו והחלב עם יתרת הבלילה.
- יוצקים את בלילת השוקולד מעל בלילת הוניל שבתבנית ומקשקשים מעט בעזרת סכין.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-25 דקות.
- בודקים את מוכנות העוגה בעזרת קיסם.
- ניתן לקשט באבקת סוכר או בקרם שוקולד.
טיפים:
- הקפידו להשתמש במרכיבים איכותיים, כמו ביצים טריות, חמאה רכה וקמח מנופה.
- ערבבו את הבלילה בעדינות עד לאיחוד, כדי לא לשבור את האוויר ולמנוע מהעוגה להיות דחוסה.
- השתמשו בתבנית משומנת היטב, כדי שהעוגה לא תידבק.
- אפו את העוגה בתנור שחומם מראש, והקפידו לבדוק את מוכנותה באמצעות קיסם.
גיוון וקישוט:
- ניתן להוסיף לבלילה אגוזים קצוצים, פירות יבשים או תבלינים כמו קינמון או ג'ינג'ר.
- ניתן לקשט את העוגה בקרם קצפת, פירות טריים, אבקת סוכר או גנאש שוקולד.