עוגת תפוזים מהירה וטעימה

עוגת תפוזים מהירה וטעימה
Rate this post

מתכון לעוגת תפוזים בחושה

על המתכון: מתכון קל ומהיר לעוגת תפוזים בחושה, מושלם לאירוח או סתם לפינוק מתוק. העוגה רכה ונימוחה, עם טעם הדרים נפלא. המתכון הזה הוא גרסה מודרנית לעוגת תפוזים קלאסית, עם כמה שדרוגים קטנים שיהפכו אותה לטעימה עוד יותר.

המרכיבים:

  • 1 כוס (120 גרם) קמח לבן
  • 1 כוס (120 גרם) קמח מלא
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס (60 מ”ל) שמן זית
  • 1 ביצה
  • 1 כפית קליפת תפוזים מגוררת

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. משמנים ומרפדים תבנית אינגליש קייק בקוטר 20 ס”מ.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח הלבן, הקמח המלא, הסוכר החום, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את מיץ התפוזים, השמן, הביצה והקליפה המגוררת.
  5. מוסיפים את תערובת הנוזלים לתערובת היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים.
  7. אופים במשך 30-35 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת ומשתחררת בקלות מהתבנית.

טיפים:

  • כדי לקבל עוגה פריכה יותר, מומלץ לאפות אותה בחום גבוה יותר (180 מעלות צלזיוס).
  • אם רוצים, ניתן להוסיף לעוגה גם תמצית וניל או קינמון.
  • ניתן להשתמש גם בתפוזים צהובים במקום בתפוזים כתומים.