5/5 - (1 vote)
מתכון לשניצל עסיסי ופריך
המתכון הזה הוא פרי יצירתי של סוניה סאני בן הרוש, מתוך ניסיונות רבים וטעימות אינסופיות. הוא נועד ליצור שניצל מושלם, שיהיה קריספי מבחוץ ועם מרקם רך ועסיסי מבפנים.
מצרכים:
- חזה עוף חתוך לשניצלים
- קמח
- 3 ביצים
- מלח
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- אבקת שום גבישי
- מיונז
- חרדל דיז’ון
- פרורי פנקו יפניים בטעם גריל
- שומשום (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- משטחים מעט את השניצלים בעזרת מערוך.
- מצפים את השניצלים בקמח.
- טורפים את הביצים עם התבלינים, המיונז והחרדל.
- טובלים את השניצלים בתערובת הביצים.
- מצפים בפרורי פנקו מעורבבים עם שומשום.
- מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה משני הצדדים.
- מגישים עם ספגטי, צ’יפס, ירקות או כל תוספת אחרת שאוהבים.
טיפים:
- השתמשו בחזה עוף טרי.
- הקפידו לטבול את השניצלים היטב בתערובת הביצים.
- השתמשו בשמן חם (180 מעלות) לטיגון.
- אל תטגנו יותר מדי שניצלים יחד, כדי שהשמן לא יתקרר.
- הניחו את השניצלים המטוגנים על נייר סופג כדי להסיר עודפי שמן.
וריאציות ושיפורים:
- אפשר להוסיף לתערובת הביצים עשבי תיבול טריים או יבשים, כמו פטרוזיליה, כוסברה או בזיליקום.
- אפשר להשתמש בפרורי לחם במקום פרורי פנקו.
- אפשר לאפות את השניצלים בתנור במקום לטגן.
הצעות הגשה:
מגישים את השניצלים חמים עם תוספת אהובה כמו ספגטי, צ'יפס, סלט או ירקות.
יתרונות תזונתיים:
חזה עוף הוא מקור מצוין לחלבון. פרורי פנקו יפניים מכילים פחות שומן מפרורי לחם רגילים.
לסיכום:
שניצל קריספי של סוניה הוא מתכון פשוט להכנה, טעים להפליא ויגרום לכם להתאהב בשניצלים מחדש.