Rate this post
חוויה בוכרית אותנטית: גוזגוזה במילוי בשר ושומן כבש
מתכון גוזגוזה בוכרי מעולה מבית היוצר של רותם אילן גור, המשלב טעמים עשירים ומילוי בשרני.
מאת: רותם אילן גור
הכירו את הגוזגוזה, מאפה בוכרי מסורתי ומנחם, שנוצר בעבודת יד אוהבת. המאפה הזה טומן בחובו טעמים בוכריים עשירים וניחוחות ביתיים. הבצק הרך עוטף מילוי בשרני משובח, ואפיית המאפה מעניקה למאפה גוון זהוב ומרקם נימוח.
מצרכים
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 4 כפות מיונז
- 1 כף מלח
- 2 כוסות מים פושרים
למילוי:
- 3 בצלים קצוצים דק
- 500 גרם בשר טחון
- 100 גרם שומן כבש
- 2 כפות שמן
- 1 כפית כמון
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: מנפים את הקמח ומוסיפים מיונז, מלח ומים פושרים. לשים כ-5 דקות, מכסים ונותנים לבצק לנוח.
- מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים בשר טחון ושומן כבש ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מתבלים בכמון, מלח ופלפל.
- מרכיבים את הגוזגוזה: יוצרים עיגולים קטנים מהבצק, ממלאים כל עיגול במילוי וסוגרים לצורת חצי עיגול.
- אופים: מניחים את הגוזגוזה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים ביצה, מפזרים שומשום וקצח ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות, עד להזהבה.